Strani

sreda, 5. avgust 2020

Prijateljem in znancem, članom DeSUSa

Sem član lokalnega društva upokojencev, niti slučajno pa nisem član DeSUSa.

Da bi bil član te stranke se mi zdi skrajno zavrženo, za kar imam več utemeljitev. Bistveni razlog pa je v tem, da je DeSUS slovenska politična posebnost in unikum. Paralele težko najdete še kje v Evropi ali svetu. Stranka ni nastala zaradi upokojencev samih, ampak zaradi posameznikov, ki se v političnem prostoru niso imeli kam umestiti!
Torej, če bi se želel kot 'penzijonist' politično udejstvovati, potem bi se verjetno, vsaj osebno, v kakšni levi stranki, tako kot se številni vrstniki na desnem in levem polu, med nacionalisti, anarhisti, med skrajneži ali zmerneži …, skratka, tam kjer v političnem programu vidijo svoj košček interesov. Prepričan sem, da bi se morali upokojenci s svojimi izkušnjami, znanjem ter seveda v okviru fizičnih zmožnosti, bolj dejavno vključevati v politiko, pa vendar ne v stranki, kot je DeSUS ki je domena nekaj priviligiranih upokojencev in kakšnega mlajšega politika, ki ga niso sprejeli drugje.

Še večji unikum je DeSUS zato, ker stranko, ki itak ni prava stranka, ampak nekakšno interesno združenje, vodi članica, ki ni upokojenka in zato niti ne vidim razloga, da bi lahko zagnano uveljavljala kakšen upokojenski interes, rezen tega, da je s to funkcijo pri državnem koritu. To velja sedaj za Pivčevo in pred njo za Erjavca. Pivčeva je še veliko bolj kot pred njo »večni« Kahl dokazala kaj ji je primarni interes: »zabavanje na tuj račun«

Upokojitev ni svetovnonazorski oz. nekakšen primarni politični interes, ampak humanizirano dejstvo, da star človek ne zmore več opravljati fizičnih nalog, ki jih je poprej, ko je bil mlajši.

Ampak to Pivčeva še dolgo ne bo razumela! Kako naj razume, ko niti tega ne razume, da narod ni tako nor, da ne bi razumel njenih »lisičjih« zapletanj.

Prijatelji.
Kar se dogaja sedaj, ko vlada ta zmešana koalicija, v kateri ima podporo samo še Janševa stranka, je nekaj kar nas bo v duhovnem smislu vrglo v čas Antona Korošca, daleč v zmešano zgodovino!